• Banner-2.jpg
  • Banner-3.jpg
  • Banner-4.jpg
  • Banner-5.jpg
  • Banner-6.jpg

Θεραπεύεται η Στυτική Δυσλειτουργία;

Η συντριπτική λοιπόν πλειοψηφία των ανδρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δυσλειτουργίας στύσης μπορεί να θεραπευθούν. Υπάρχουν τρεις βασικές κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι η δυνατότητα χορήγησης φαρμάκων αναλόγων δόσεων και για διάστημα ικανό να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η δεύτερη είναι η χρήση ενδοπεϊκών ενέσεων που έχουν δράση σε τοπικό επίπεδο και πρέπει να γίνονται από τον ίδιο τον ασθενή. Η τρίτη γραμμή σε αποτυχία των δύο παραπάνω είναι η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης, δηλ. χειρουργική αποκατάσταση με τη τοποθέτηση ειδικού μηχανισμού. Ο ειδικός ουρολόγος - ανδρολόγος μπορεί να ταυτοποιήσει το αίτιο της στυτικής δυσλειτουργίας έχοντας στα χέρια του τα απαραίτητα στοιχεία έτσι ώστε να βοηθήσει και τη σύντροφο σας να επιλέξετε την κατάλληλη θεραπεία όμορφα σωστά.

Στυτική δυσλειτουργία | Παντελής Κατσίβας - Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος

Μεγάλο λάθος φταίνε όλοι...

Είναι μεγάλο λάθος να γίνεται λήψη φαρμάκων για το πρόβλημα της στύσης χωρίς να γίνεται ο κατάλληλος εργαστηριακός έλεγχος. Επιβάλλεται να γίνονται οι κατάλληλες εργαστηριακές εξετάσεις, πλήρης απεικονιστικός έλεγχος και το βασικότερο όλων η εξέταση του ασθενούς από ειδικό, διότι έτσι συλλέγουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που είναι αναγκαία για τη διάγνωση και τη σωστότερη θεραπευτική αντιμετώπιση. Τα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία είναι επικίνδυνα χωρίς τη σύσταση του ειδικού.

Τελικά όσοι θέλουν... μπορούν

Σήμερα, υπάρχουν πολύ αποτελεσματικές λύσεις, λιγότερο ή περισσότερο γνωστές. Τα νέα φάρμακα, αποκαθιστούν τη φυσιολογική ερωτική ζωή στις περισσότερες περιπτώσεις. Είναι εύκολο να βρείτε τη θεραπεία που σας ταιριάζει καλύτερα!

Η σεξουαλική επαφή είναι πολύ σημαντική για όλους μας. Όσο πιο βαθιά ικανοποίηση αντλούμε από αυτή τόσο καλύτερα νιώθουμε. Υπάρχουν όμως φορές που δεν νιώθουμε ιδιαίτερα δυνατοί. Και αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους σε όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία. Ίσως οι ρυθμοί της ζωής, μας εξαντλούν. Το άγχος οδηγεί επίσης σε κακή διάθεση. Σε πολλές περιπτώσεις το κάπνισμα ή παθήσεις όπως ο διαβήτης και η υπέρταση. Όλα αυτά δυσκολεύουν την καλή στύση. Το ξέρουμε όλοι, δεν είναι μυστικό!

Όλοι έχουν δικαίωμα, άνδρες και γυναίκες. νέοι, μεσήλικες, ηλικιωμένοι και ακόμα μεγαλύτεροι. Δεν υπάρχουν προφανώς αδιάσειστα επιστημονικά δεδομένα, σχετικά με την ερωτική δραστηριότητα, αλλά φαίνεται πως όσοι μπορούν... θέλουν, ενώ όσοι θέλουν και δεν μπορούν θα ήθελαν βοήθεια.

Μεγάλος λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για το πρόβλημα της "διαταραχής στυτικής λειτουργίας". Παλαιότερα έφερε το απόλυτο βάρβαρο, αλλά και λανθασμένο όνομα "ανικανότητα". Πρόκειται για διαταραχή της διέγερσης (φάση 2 της σεξουαλικής λειτουργίας). Στην Ελλάδα, περίπου 250-500.000 άνδρες αντιμετωπίζουν, περιστασιακά ή πιο μόνιμα, παρόμοια δυσκολία. Που οφείλεται;

Ας ξεχωρίσουμε την "ψυχογενή" από την "οργανική" αιτιολογία. Την ψυχογενή υποψιαζόμαστε στους νεότερους άνδρες όταν η δυσκολία έχει απότομη έναρξη, είναι περιστασιακή και δεν υπάρχει γνωστό πρόβλημα υγείας. Την οργανική υποψιαζόμαστε σε άνδρες ηλικίας άνω των 50-60 ετών, όταν η έναρξη είναι προοδευτική και η εμφάνιση της δυσκολίας γίνεται όλο και συχνότερη.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ανάμεσα στους άνδρες άνω των 60 ετών, ποσοστό 74% είναι σεξουαλικά δραστήριοι. Στις γυναίκες, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 56%. Τι αποδεικνύει αυτό; Ότι το σεξ στο ανθρώπινο είδος δεν είναι απλώς βιολογικό ζήτημα αναπαραγωγής, αφού εξακολουθεί να είναι επιθυμητό σε μη αναπαραγωγικές ηλικίες. Αποτελεί μηχανισμό ευχαρίστησης που όσο πιο καλός και ικανοποιητικός είναι, τόσο περισσότερο προκαλεί για επανάληψη.

Οι νεότεροι άνδρες κάτω των 50 ετών, χωρίς πρόβλημα υγείας, ας πούμε ότι πληρώνουν στον ερωτικό τομέα το "άγχος επίδοσης", τα άφθονα ψυχοπιεστικά γεγονότα της ζωής, την κατάθλιψη ή μία προβληματική σχέση. Η κατάθλιψη ή κάποιο φάρμακο μπορεί να ευθύνονται όταν υπάρχει απώλεια της ερωτικής επιθυμίας (φάση 1 της σεξουαλικής λειτουργίας). Οι μεγαλύτεροι άνδρες, συνήθως, έχουν κάποιο οργανικό αίτιο από τα πολύ συνηθισμένα και καθημερινά: υπέρταση, διαβήτη, στεφανιαία νόσο.

Το σεξ περνάει τις φάσεις του... Εσείς;

Οι ειδικοί δέχονται σήμερα ότι η σεξουαλική λειτουργία περνάει τέσσερις φάσεις: Επιθυμία, Διέγερση, Οργασμό, Αποκατάσταση. Εδώ περιγράφουμε τα φαινόμενα αυτά στον άνδρα.

Φάση 1: ΕΠΙΘΥΜΙΑ: Έχει ενστικτώδη βάση (libido), ελέγχεται από τις ανδρικές ορμόνες, μειώνεται από την ηλικία των 50 και ενισχύεται σε όλους, από τα σεξουαλικά κίνητρα, οπτικά κυρίως ερεθίσματα και αίσθηση σιγουριάς και ικανοποίησης.

Φάση 2: ΔΙΕΓΕΡΣΗ (ΚΑΙ ΣΤΥΣΗ): Κυρίως εγκεφαλικός μηχανισμός που όμως, είναι σε πολύ στενή επικοινωνία με την... επίμαχη περιοχή. Η γρήγορη επίτευξη καλής στύσης και η σχετική βεβαιότητα για αυτό, από το σεξουαλικό αναμνηστικό, αλληλοτροφοδοτούνται και βελτιώνουν το αποτέλεσμα. Η σταθερή στύση σε όλη τη διάρκεια της επαφής κι όχι μόνο κατά τη συνουσία, αποτελεί σημείο κλειδί για τους άνδρες.

Φάση 3: ΟΡΓΑΣΜΟΣ: Στους άνδρες, ο οργασμός συμπίπτει με την εκσπερμάτωση που δίνει το "σήμα" της λίγο πριν συμβεί και πραγματοποιείται μέσω 3 έως 7 συσπάσεων που συμβαίνουν ανά 0,8 δευτερόλεπτα. Στην καλύτερη περίπτωση, επομένως, ο οργασμός διαρκεί 5-6 δευτερόλεπτα.

Φάση 4: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Ακολουθεί η ανερέθιστη περίοδος, κατά την οποία νέος σεξουαλικός ερεθισμός δεν προκαλεί στύση.

Κλείστε Ραντεβού
Με το Γιατρό

Στο

210 80 74 866

Ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί του

Φόρμα Επικοινωνίας

Ιατρείο Κηφισιάς

Χ. Τρικούπη 197 & Σειρήνων
Κηφισιά, Τ.Κ: 14564, Αθήνα
Τηλ.: 210 80 74 866

Προβολή στο χάρτη

Ιατρείο Ωρωπού

Μικράς Ασίας 6, 1ος Όροφος
Νέα Παλάτια Σκάλας Ωρωπού
Τ.Κ: 19015, Αττική, Τηλ.: 2295 301061

Προβολή στο χάρτη

Που θα μας βρείτε