• Banner-2.jpg
  • Banner-3.jpg
  • Banner-4.jpg
  • Banner-5.jpg
  • Banner-6.jpg

Μιλώντας για παθήσεις πέους στους περισσότερους ίσως έρχεται στο μυαλό η στυτική δυσλειτουργία. Εκτός από αυτή, υπάρχουν κι άλλες παθήσεις που πλήττουν το ανδρικό μόριο –άλλες σπάνιες, άλλες συχνές- με διάφορους τρόπους αντιμετώπισης.  

Ουρηθροσκόπηση

Πρόκειται για μία ενδοσκοπική εξέταση η οποία ελέγχει το εσωτερικό της ουρήθρας με το κυστεοσκόπιο. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στην ουρήθρα και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει κανονικά στις δραστηριότητές τους. Διαρκεί μία ώρα.

Ο γιατρός μετά την εξέταση βγάζει πόρισμα για τα αν υπάρχει φλεγμονή ή κάποια γενικότερη βλάβη στην ουρήθρα. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης μπορεί να γίνει επί τόπου καυτηριασμός μικρών βλαβών. 

Ουρηθροτομία - Τοποθέτηση Ουρηθρικού Stent

Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική τεχνική που αντιμετωπίζει τα στενώματα της ουρήθρας. Υπό τον κατάλληλο ενδοσκοπικό εξοπλισμό, ελέγχεται το εύρος της ουρήθρας και διανοίγεται η στένωση, ώστε να βρεθεί στην φυσιολογική της διάμετρο. Για τη διατήρηση αυτής της διαμέτρου ο γιατρός για μερικές μέρες τοποθετεί στον ασθενή ένα ουρηθρικό Stent.

Περιτομή - Φίμωση

Περιτομή ονομάζουμε την αποκοπή μέρους της ακροποσθίας για να αποκαλυφθεί η βάλανος του πέους. Επειδή πρόκειται για μία συνηθισμένη επέμβαση, έχουν ειπωθεί πολλοί τρόποι για την πραγματοποίηση της περιτομής.

Η διαδικασία ξεκινάει από αιμόσταση προκειμένου να γίνει συρραφή του έσω πέταλου της ακροποσθίας με το έξω. Χρησιμοποιούνται απορροφήσιμα ράμματα και η επέμβαση δεν διαρκεί πάνω από 40 λεπτά. Μέσα σε μία εβδομάδα ο ασθενής αναρρώνει πλήρως.

Βαλανοποσθικές Συμφύσεις – Φίμωση

Οι συμφύσεις αυτές αδυνατούν να αποκαλύψουν τη βάλανο του πέους και παρουσιάζονται σε μικρές ηλικίες. Η αντιμετώπιση των συμφύσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και σε ένα πλήρως εξοπλισμένο ουρολογικό ιατρείο. 

Καυτηριασμός παθολογικών ευρημάτων

Στα έξω γενετικά όργανα μπορεί να παρουσιαστούν παθολογικά ευρήματα, όπως τα κονδυλώματα. Ο καυτηριασμός είναι μία από τις πιο συχνές και ασφαλείς τεχνικές. Υπάρχουν 3 διαφορετικές τεχνικές:

  • Κρύο άζωτο
  • Laser
  • Ηλεκτροπηξία

 

Πεϊκές Προθέσεις

Για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, που απασχολεί ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών, δημιουργώντας ψυχολογικά προβλήματα, ο ουρολόγος συχνά προτείνει τις πεϊκές προθέσεις.

Η εμφύτευση της πεϊκής πρόθεσης γίνεται μέσω δύο μικρών τομών κοντά στην βάση του πέους. Προσφέρουν στύση σκληρότητας 100% και είναι μία άριστη λειτουργικά και αισθητικά λύση, χωρίς να γίνονται αντιληπτές από τη σύντροφο. Μάλιστα οι νεότεροι τύποι πεϊκών προθέσεων ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο μόλυνσης.   

Πριαπισμός

Πρόκειται για την επώδυνη και μεγάλης διάρκειας στύση που συνεχίζεται ακόμα και μετά το πέρας της σεξουαλικής πράξης. Αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή ή με χειρουργική παροχέτευση του αίματος με βελόνες που τοποθετούνται στη βάση του πέους. 

Κάταγμα Πέους

Κάταγμα στο πέος σημαίνει ρήξη του ινώδους ιστού. Η αντιμετώπιση είναι χειρουργική με την παροχέτευση του αιματώματος. Ο ασθενής αναρρώνει εντός μίας εβδομάδας και επανέρχεται σε σεξουαλική δραστηριότητα μέσα σε ένα μήνα. 

Κλείστε Ραντεβού
Με το Γιατρό

Στο

210 80 74 866

Ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί του

Φόρμα Επικοινωνίας

Ιατρείο Κηφισιάς

Χ. Τρικούπη 197 & Σειρήνων
Κηφισιά, Τ.Κ: 14564, Αθήνα
Τηλ.: 210 80 74 866

Προβολή στο χάρτη

Ιατρείο Ωρωπού

Καραϊσκάκη 31(πρώην Τρ. Πειραιώς), Τ.Κ: 19014, Καπανδρίτι
Τηλ./ Fax: 2295053100

Προβολή στο χάρτη

Που θα μας βρείτε