• Banner-2.jpg
  • Banner-3.jpg
  • Banner-4.jpg
  • Banner-5.jpg
  • Banner-6.jpg

Depression Man sitting

Τον όρο στυτική δυσλειτουργία χρησιμοποιούμε για να προσδιορίσουμε την αδυναμία δημιουργίας και διατήρησης της στύσης του πέους.

Η στύση για τους άνδρες δεν αποτελεί απλά μια φυσική δραστηριότητα του οργανισμού, αλλά και σύμβολο ανδρισμού που προσθέτει αυτοπεποίθηση. Όταν, δεν μπορεί να επιτευχθεί εύκολα ο άνδρας αισθάνεται ανικανότητα, απογοήτευση και ανησυχία.

Οι περισσότεροι άνδρες θεωρούν ότι η αδυναμία στύσης σχετίζεται με το γήρας, στην πραγματικότητα όμως, είναι μία κατάσταση την οποία βιώνουν οι άνδρες όλων των ηλικιών σε μικρό, μέσο ή μεγαλύτερο βαθμό. Η στυτική δυσλειτουργία αφορά πάνω από 150 εκατομμύρια άνδρες παγκοσμίως  και το 25% αυτών αφορά τους άνδρες που είναι άνω των 50 ετών.  Επίσης το 60% αυτών είναι άνδρες που ξεπερνούν τα 70 έτη.

Που μπορεί να οφείλεται η στυτική δυσλειτουργία;

Η αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης στύσης, μπορεί να έχει πολλά αίτια και δεν σχετίζονται όλα με κάποια πάθηση. Μάλιστα διακρίνονται σε:

  • Ψυχογενή

Από τις βασικότερες αιτίες στυτικής δυσλειτουργίας είναι άγχος και το στρες που δημιουργούνται λόγω της απαιτητικής καθημερινότητας. Οι στατιστικές μελέτες υποδεικνύουν ότι το εργασιακό άγχος είναι ο πρώτος παράγοντας στυτικής δυσλειτουργίας στις ηλικίες μεταξύ 35-50 ετών.

Άλλοι λόγοι που μπορεί ένας άνδρας να βιώνει στρες είναι τα οικονομικά προβλήματα όπως επίσης και το άγχος των επιδόσεων κατά τη σεξουαλική πράξη. Η στύση είναι απόδειξη πόθου και αυτό το γνωρίζει καλά και ο ίδιος αλλά και η σύντροφός του.

ImageHandler

  • Οργανικά:

Νευρογενή: Πάρκινσον, Σκλήρυνση κατά πλάκας, παθήσεις νωτιαίου μυελού, εγκεφαλικά επεισόδια, ριζική προστατεκτομή, ουραιμία (παθολογική κατάσταση που οφείλεται στην παρατεταμένη συγκράτηση των ούρων).

Φαρμακευτικά: Τακτική χρήση φαρμάκων κατά της υπέρτασης, φάρμακα: καρδιοτονωτικά, διουρητικά, υπνωτικά. αντικαταθλιπτικά,  αντιφλεγμονώδη.

Αγγειακά: καρδιακές νόσοι, διαβήτης , υπερλιπιδαιμία, υπέρταση,

Ανατομικά: νόσος raynonie, φίμωση, μικροφαλία

Ορμονικά: Όταν είναι χαμηλά τα επίπεδα της τεστοστερόνης, παθήσεις που σχετίζονται με τον θυρεοειδή

Χρήση ναρκωτικών ουσιών: Η χρόνια, ή παροδική χρήση ναρκωτικών ουσιών έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα προβλήματα στύσης (χασίς, κοκαΐνη, ηρωΐνη, αλκόολ, κάπνισμα)

  • Μεικτά

Στην περίπτωση αυτή συνυπάρχουν ψυχολογικοί και σωματικοί παράγοντες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι άνδρες που πάσχουν από κάποιο ψυχικό νόσημα και λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπισή τους. Τα ψυχικά αίτια σε αυτές τις περιπτώσεις δημιουργούν τις προϋποθέσεις για στυτική δυσλειτουργία ενώ κάποιες από τις ουσίες των φαρμάκων μειώνουν την libido. Αυτά τα δύο δρουν συνδυαστικά και οδηγούν σε αδυναμία στύσης.

 

Διάγνωση και Θεραπεία- Είναι εφικτή;

Η στυτική δυσλειτουργία είναι σήμερα πάθηση αντιμετωπίσιμη. Ανάλογα με τις αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα οι θεραπείες που προτείνονται μπορεί να είναι ενδοπεϊκές, να αντιμετωπίζονται χειρουργικά, ή να γνωρίζουν τη λύση τους με χορήγηση φαρμάκων από το στόμα.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αρκεί η ψυχολογική βοήθεια από κάποιον ειδικό ή ακόμα και ο συνδυασμός λύσεων. Ο ασθενής όταν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα θα πρέπει να απευθύνεται στον ειδικό και να αντιμετωπίζει την κατάσταση με ψυχραιμία, καθώς όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ο ψυχολογικός παράγοντας επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την στυτική δυσλειτουργία.

Κλείστε Ραντεβού
Με το Γιατρό

Στο

210 80 74 866

Ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί του

Φόρμα Επικοινωνίας

Ιατρείο Κηφισιάς

Χ. Τρικούπη 197 & Σειρήνων
Κηφισιά, Τ.Κ: 14564, Αθήνα
Τηλ.: 210 80 74 866

Προβολή στο χάρτη

Ιατρείο Ωρωπού

Καραϊσκάκη 31(πρώην Τρ. Πειραιώς), Τ.Κ: 19014, Καπανδρίτι
Τηλ./ Fax: 2295053100

Προβολή στο χάρτη

Που θα μας βρείτε